Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek, aktualitások (Friss!)

FIGYELEM!

A letöltések menüben megtaláljátok az edzőtáborban is ismertetett versenykiírás rövidített verzióját, tanulmányozzátok át, főleg aki kupa mérkőzésre megy!

 

A képgalériában új képeket találtok az elmúlt pár hónap történéseiről!

Megtaláljátok oldalunkon a 2019-19-es versenykiírásokat (lesz még feltöltve)!

Oldalunkon IDE klikkelve olvashatjátok az MLSZ által jóváhagyott új díjfizetési táblázatot!

 

KÉRJÜK TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL A
SÍPMESTEREK TÁRSASÁGA EGYESÜLETET!

adószám: 19382560-1-19

 

 

GYÁSZHÍR

 

Hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt Palotai Károly, az 1964-es tokiói olimpián aranyat nyerő magyar válogatott játékosa, csapatkapitánya, későbbi nemzetközi szinten jegyzett játékvezető, jelentette be honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség.

 

Palotai 1935. szeptember 11-én született Békéscsabán, a helyi Előre csapatában kezdte a labdarúgást, 1953-tól már a profikkal játszott, de 1955-ben egy szezonra a Győri Vasas ETO-hoz igazolt. Innen két szezon jött a német Freiburgernél, majd 1959-ben visszatért a Győrhöz, ahol 1963-ban megnyerték az őszi bajnokságot.

 

Játékospályafutása legnagyobb sikerét az 1964-es tokiói olimpián aratta, ahol hétből hat meccsen játszott a végül olimpiai bajnok válogatottban, de a Csehszlovákia elleni döntőről sérülése miatt lemaradt, ezért akkor nem is kapott érmet, azt csak évekkel később vehette át. Az olimpiai és B válogatottban 23-szor szerepelt, a rendes válogatottba egyszer sem hívták be.

Palotai Károly

Palotai Károly

Fotó: Földi Imre / MTI

 

Sóska, sültkrumpli.

 

2018.01.15.-én 18.00-kor a Veszprémi Hangvilla adott otthont egy rendhagyó színházi előadásnak, amit az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága szervezett. A darab egy játékvezetői öltözőben játszódott, de természetesen az előadáson nem csak a „sporik” vehettek rész, hanem a hozzátartozóik, barátaik, ismerőseik. Továbbá, mindenki, aki szeretett volna, belel látni egy kicsit a játékvezetők életében, a játékvezetői öltöző hangulatában. Vagy csak egyszerűen egy remek estét szeretett volna eltölteni.

A Kaposvári Csiky Gergely színház „játékvezetői” remekül ábrázolták a karaktereket. A „sértődött Szappant” (Kalmár Tamás) a „lelkiző Művészt” (Lugosi György) és a „feltörekvő Szomorúszájút” (Sarkadi Kiss János). A reakciókból azt láttam, hogy bizonyos szituációk ismerősek voltak a játékvezetőinknek. Természetesen a humort és az öniróniát is „értékelték” és a végén, vastapssal jutalmazták az előadást. Biztos vagyok benne, hogy aki eljött, az remekül szórakozott.

Ezúton szeretném megköszönni a Megyei Igazgatóságnak a lehetőséget, hogy „elhozták” és együtt megnézhettük ezt a remek darabot.

A színházi előadásról a galériában találhattok képeket, melyeket nagyszerű fotósunk, egyben elnökünk, Wenczel Imre készített!

 

2018. január 5-7. között volt a XIII. Sípmesterek Fesztiválja kispályás labdarúgó torna Pécsen. Wenczel Imre Elnök úr beszámolóját ITT tudjátok elolvasni, illetve a képgalériában sok-sok képet láthattok a rendezvényről.

csapat-2.jpg

 

2017 december 2-án Ajka rendezte a 4 csoport tornáját. Izgalmas, sportszerű mérkőzések, kiváló játékvezetés mellett zajlottak a meccsek. S hogy ki nyerte a tornát? IDE klikkelve minden részlet kiderül! Köszönet a képekért elnök úrnak illetve a két játékvezetőnek, Hegedűs Iminek és Lovasi Pistinek!

A futsalban tovább képzést tartottak, IDE klikkelve olvashatjátok az erről készült beszámolót. Babos Tibor kollégának sok sikert kívánunk az ellenőri pályán!

Elkezdődött egy újabb szezon, a nyári edzőtáborban Csík Ferenc Megyei MLSZ igazgató tartott egy előadást, melynek anyagát feltettem a letöltések menübe, nézzétek meg, fontos kérések vannak benne a játékvezetők felé. A versenykiírások is frissültek, utánpótlás bajnokságokkal kiegészítve.

2017.07.12-én Ajkán rendhagyó mérkőzésre került sor:a Játékvezetők csapata mérkőzött a Kolontár csapatával, mely mérkőzésen a vizsgázó sporik fújták a sípot. A mérkőzés rövid beszámolóját IDE klikkelve olvashatjátok el. A képekért és a szöveges beszámolóért köszönet Wenczel Imre JB Elnök Úrnak!

 

Búcsú az Országos Kerettől

Takács Gábor 2017.05.27.-én a Szombathelyi Haladás - Gyirmót FC mérkőzésen búcsúzott az élvonalbéli játékvezetéstől.

Stílszerűen megyei kollégákkal "megerősített" kerettel működtek közre a mérkőzésen.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

I. Asszisztens: Takács Gábor

II. Asszisztens: Lémon Oszkár

5. Játékvezető: Solymosi Péter

6. Játékvezető: Gyarmati Tibor

Tartalék Játékvezető: Aradi József

Egy pár mondatban megemlítenénk a pályafutásának főbb állomásait:

1994.szeptember 23-án vizsgázott Solymosi Péterrel Veszprémben. A veszprémi játékvezetői csoportban működött fél évig, majd átkerült a tapolcai jv. csoportba, ahol körzeti I. mérkőzéseket vezetett. Rá egy évre már a megyei I. osztályban, 1997-ben már az NB.III-as bajnokságban vezetett. Az NB.II-es keretbe 2001.decemberében került fel, az első osztályban 2003 óta működött.257 alkalommal működött az első osztályban, ebből 185-ször asszisztensként. Évtizeden keresztül Solymosi Péterrel, Lémon Oszkárral mentek hétről hétre mérkőzésre.

Több nemzetközi küldése is volt, ebből a Olaszország-Szlovénia U21-es mérkőzésre a legbüszkébb, de a Szabad Föld Kupa döntő a Népstadionban, illetve a Szuper Kupa döntő Sopronban is örök emlék marad.

15 évig volt a tapolcai csoport vezetője, küldője, volt megyei JB. alelnök, illetve 20 évig a játékvezetői tanfolyamok oktatója. A játékvezetéstől nem fordul el, a megyei bajnokságban fog tovább működni.

 

A sikeres pályafutásodhoz gratulálunk és  nagyon örülünk, hogy továbbra is köztünk maradsz.

A megye játékvezetőinek nevében:

Wenczel Imre jb. elnök

 

FIGYELEM!

A videók menü alatt találtok egy linket, nézzétek meg, példát statuált a Fegyelmi Bizottság!!!

Ismét eltelt egy év, elérkeztünk a hagyományos megyei játékvezetői bálunkhoz, melyet idén január 21-én rendeztünk meg az egyetemi étteremben. A meghívott vendégek közt volt Balázsi Mihály Zala Megyei JB Elnök, Barna Gábor Somogy Megyei Elnökségi tag, Máté István Elnökségi tag.

Wenczel Imre JB elnök úr megnyitója után az elmúlt év legjobbjait díjazták:

Legjobb JV: Molnár István
Legjobb Assz: Papp Bence
Csoportban végzett munka: Ajka: Baráth Noémi, Pápa: Horváth Patrik, Tapolca: Fülöp Kristóf, Veszprém: Babos Tibor.
2011-2016 között végzett vezetői tevékenységért: Takács Gábor, Rogácsi Balázs, Kaibás Dezső, Mező Béla, Kéri Árpád, Uszkai György,
15 éves játékvezetői jubileumi díj: Mohos Milán, Nagy Gábor
20 éves játékvezetői jubileumi díj :Fülöp Zoltán,Keszthelyi Tamás,Márton Zsolt
50 éves korhatárt elérő és a Megye I. osztálytól búcsúzó Játékvezetők: Görög Imre, Fülöp Zoltán, Hegyi Zoltán.
A díjátadó után Kiss Balázs bűvész, előadó művész bemutatójának tapsolhatott a nagyérdemű. A művész úr a vacsora után is elvarázsolt bennünket a lenyűgöző mutatványaival, trükkjeivel.
Az est folyamán a zenét (közmegelégedésre) DJ Mits Roland szolgáltatta.

dscn1149.jpg

 

A Letöltések menüben megtaláljátok a legfrissebb Trivia táblázatot, készülhettek a februári tesztre!

 

Sziasztok!

Lassan kezdődik az adózási időszak!
Felhívnám minden Játékvezető figyelmét, hogy az Alapítványunk már működik!Aki úgy gondolja, hogy az adójának az 1 %-át fel ajánlja az Alapítványunk részére azt szívesen vesszük és megköszönjük!Az alapítványi pénz minden egyes forintját visszafordítjuk a játékvezetéssel kapcsolatos teendőkre.Pl: Megyei bál költségei. Illetve tervezzük egy egységes játékvezetői mez vásárlását, ha pénzünkből futja akár nadrággal és sportszárral együtt. Szeretnénk a csoportokat új technikai eszközökkel is felszerelni. (BIP zászlók, headset... stb. Ezen kívül ebből a pénzből is támogatnánk a csoportok "egyéb" rendezvényeit.
 Szóval minél többen "adakoztok" annál több pénzt tudunk visszaforgatni a Megyei Játékvezetésben. 
 
Segítségeteket előre is köszönöm!!!!
 

ADÓSZÁM:  19382560 - 1 - 19

 

Fülöp Zoltán kollégánk 2016.11.27-én, az Úrkút-Dudar mérkőzésen intett búcsút a megyei 1. osztályú bajnokságnak. Az ok egyszerű, betöltötte az 50. élet évét november elején, melyhez ezúton is szívből gratulálunk. Zoltán 1996-ban vizsgázott, volt NB3-as kerettag is, tavasztól pedig a megyei 2. osztályban láthatjuk majd a pályákon. Zolinak gratulálunk az eddigi pályafutásához és további sok sikert kívánunk! A galériában pár kép is őrzi a búcsú emlékét.

 

Létrehoztam egy videó albumot, nézegessétek!

2016. október 28-án Ajkán a megye I-es keretnek fizikai teszt, a talenteknek elméleti fejtágító, beérkezés 16.45-re, mindenki, aki fizikai teszten vesz részt, hozzon magával futó és futball cipőt is!

 

A képgalériába feltöltöttem a veszprémi 4 csoport tornáján készült képeket, köszönet érte Szepesi Misinek!

A tapolcai csoport internetes oldalának elérhetősége: http://www.tapolcaijvcsoport.eoldal.hu

XI. Sípmesterek Fesztiválja, Kaposvár

Vezetők: Mező Béla, Kaibás Dezső
Játékvezető: Fekete László
Játékoskeret: Rogácsi Balázs, Mohos Milán, Márton Zsolt, Keszthelyi Tamás, Szalai László, Pillók Ádám, Ákos Dávid, Mitók Patrik, Papp Bence, Jónás Bálint, Babos Tibor, Holczbauer Flórián.
 

A-csoport
Veszprém – Hajdú-Bihar 1-1
G.: Jónás

Somogy – Győr-Moson-Sopron 0-3
Veszprém – Tolna 1-1
G.: Jónás

Somogy – Hajdú-Bihar 1-1
Győr-Moson-Sopron – Tolna 1-1
Veszprém – Somogy 3-0
G.: Mohos, Pillók, Papp

Hajdú-Bihar – Győr-Moson-Sopron 0-0
Hajdú-Bihar – Tolna 0-0
Somogy – Tolna 1-0
Veszprém – Győr-Moson-Sopron 0-1

Végeredmény: 1. Győr-Moson-Sopron 8 pont, 2. Veszprém 5 pont, 3. Somogy 4 pont, 4. Hajdú-Bihar 4 pont, 5. Tolna 3 pont

Négy közé jutásért

Győr-Moson-Sopron – Heves 0-0, büntetőkkel 3-2
Budapest – Baranya 0-0, büntetőkkel 4-2
Nógrád – Komárom-Esztergom 1-1, büntetőkkel 3-5
Békés – Veszprém 3-1
G.: Szalai

5-8. helyért

Heves – Baranya 2-4
Nógrád – Veszprém 3-2
G.: Szalai, Jónás

Heves – Veszprém 0-1
G.: Ákos

Baranya – Nógrád 2-1

Fényképet sajnos nem kaptunk, de köszönet Pillók Ádámnak, aki a csapat és vezetők illetve játékvezető nevét, gólszerzőket elküldte.

Kaposvár adott otthont a Sípmesterek Tornájának, ahol Veszprém megye csapata az előkelő 7. helyen végzett! A szombati és vasárnapi eredményekért ide klikk! Reményeink szerint kapunk részletes beszámolót és fényképeket az eseményről! Gratulálunk a résztvevő kollégáknak!

 

 

2015. Január 24-én este ismét összegyűltek a Veszprém megyei játékvezetők.Az ok igen egyszerű: e napon került megrendezésre a Játékvezetői Bál. Kéri Árpád egykori kiváló sípmester ragadta magához a mikrofont, majd Mező Béla elnök úr tartott éves visszatekintőt és vázolta az idei év legfontosabb eseményeit. Csík Ferenc, a Labdarúgó Szövetség megyei Igazgatója beszéde után egy Arany-os ember köszöntötte a szép számban megjelenteket. Arany Tamás ezek után segédkezett a hagyományos díjátadón. A díjazottak: Takács Gábor: legjobb országos asszisztens, Pillók Ádám: legjobb országos játékvezető, Márton Zsolt: legjobb országos futsal játékvezető, Ákos Dávid: legjobb megyei játékvezető, Mitók Patrik: legjobb megyei asszisztens, Baráth Noémi és Pilinger Krisztián: az év megyei felfedezettjei, Forintos István és Serbán Miklós: 35 éves játékvezetői díj, Hohl György: 25 éves játékvezetői díj, Mihály András, Pilinger László, Takács Gábor, Tál Sándor: 20 éves játékvezetői díj, Hegyi Zoltán, Mészáros József, Szilasi Szabolcs, Schnellbach Imre: 15 éves játékvezetői díj, Wenczel Imre és Mohos Mátyás: a megyében végzett kiemelkedő munkájáért, Takács Gábor: a legjobb 4. játékvezetői díj, melyet Aradi József ajánlott fel és adta át! A díjak átadása után több fogásos vacsora várt a vendégseregre, majd egy pápai zenés formáció mulattatta a közönséget. Az est további részében a tánc parketten mutatták meg a sporik, hogy ott is jól "működnek"!

 

 

Lovasi István, az ajkai csoport küldője, a hétvégi Sümeg - Öskü mérkőzésen 300. alkalommal vett részt a megyei I. osztályban! 219 mérkőzésen mint játékvezető, 81 mérkőzésen pedig I-es vagy II-es assisztensi feladatokat látott el! Gratulálunk ehhez az igazán szép teljesítményhez, kívánunk még sok száz mérkőzést! A galériában fényképet is találtok a jubileumi mérkőzésről!

 

300-elott-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Dth Viaga EllIcesia

(Ellclar, 2019.03.17 05:30)

Sale On Line Dutasteride Website Macclesfield <a href=http://hxdrugs.com>п»їcialis</a> Sildenafil 100mg Online Amoxicillin Coverage

spori@gmai.com

(spori, 2011.10.07 12:28)

Szerintem egész jó az oldal!